Din fonoteca postului de radio Europa Liberă
 
Din fonoteca postului de radio Europa Liberă

Pa această pagină puteți asculta emisiuni sau fragmente de emisiuni difuzate de Radio Europa Liberă. Unele înregistrări fac parte din arhiva Institutului Hoover, iar copyright-ul aparține RFE/RL Inc. Alte înregistrări ne-au fost puse la dispoziție de ascultători sau au fost preluate de pe Internet. Pagina va fi completată în timp.

Timișoara, 17 decembrie 1989

...

Această înregistrare, făcuta la 17 decembrie 1989 pe străzile Timișoarei, a fost difuzată de Europa Liberă în emisiunea Actualitatea Românească din seara zilei de 19 decembrie 1989.

Buletin de știri

...

Un buletin de știri difuzat în seara zilei de luni, 18 decembrie 1989, așa cum a fost el înregistrat de un ascultător din România.

Actualitatea Românească din 20 decembrie 1989

...

Una din edițiile din seara zilei de miercuri, 20 decembrie 1989. Vorbesc N.C. Munteanu (cu glasul tremurînd de emoție), Șerban Orescu și Gelu Ionescu. Un martor ocular povestește ce a văzut pe 17 decembrie la Timișoara. De la Paris vorbește Radu Câmpeanu. Iar un grup de scriitori germani originari din România, între care și Herta Müller, apelează la armată, miliție și Securitate să nu-l mai susțină pe Ceaușescu.

Monica Lovinescu despre scriitorul Dan Petrescu

...

Extras dintr-o emisiune difuzată pe 17 noiembrie 1989

Fragmente de interviuri

...

Interviu luat de N.C. Munteanu scriitorului Dan Petrescu, interviu luat de Nestor Rateș lui Silviu Brucan.

Fragmente din emisiuni difuzate în intervalul 19 - 31 decembrie 1989

...

N.C. Munteanu și Emil Hurezeanu despre revolta de la Timișoara; Regele Mihai reacționează la evenimentele de la Timișoara; Monica Lovinescu despre o demonstrație la ambasada României de la Paris; diverse aspecte comentate de Sorin Cunea, Nicolae Stroescu, Nestor Rateș, Mircea Carp și Virgil ierunca.

Noel Bernard, 29 august 1981

...

Editorial intitulat "De ce emigrează românii".

Metronom cu Cornel Chiriac

...

O emisiune din anul 1975

Sign On

...

Sign On se numea semnalul de începere a emisiunilor pe un anumit tronson orar.